Menu ↓

Veranderen van steeds hetzelfde werk,
kan je veel opleveren.

Loopbaanadvies → Carrière switch

Carrière switch

Het gevoel wordt steeds sterker...

Twijfels over het werk heeft iedereen wel eens, maar bij jou zit het veel dieper. Je voelt dat je iets moet veranderen. Je kijkt vaker rond naar andere banen of praat meer met anderen over je werksituatie.
Je voelt je onrustig en ontevreden, maar het idee van verandering maakt je minstens zo onrustig. Het vertrouwde en bekende loslaten om nieuwe dingen te doen, die je meer geluk en voldoening kunnen brengen.

Je huidige baan mag je dan niet meer gelukkig maken, hij geeft wel zekerheid. Maar dus ook de zekerheid dat morgen net zo frustrerend of weinig uitdagend zal zijn als vandaag. Dus waar kies je voor?

Waarom niet?

Een praktische reden om het niet te doen is vaak het ontbreken van alternatieven. Als je geen zicht hebt op ander werk, of zelfs geen idee hebt wat je anders wilt doen, is het beëindigen van je huidige werk op z’n minst een avontuurlijke onderneming. Maar als je jezelf kent en genoeg kwaliteiten hebt, wordt het een welkome uitdaging, die kan uitmonden in iets wat je veel eerder had moeten doen.

Ook jou lukt het

De kans op succes is relatief groot als je bewust kiest voor ander werk. En waarom zou het jou niet lukken? Moeilijk is het niet om je baan op te zeggen. Het kan enorm opluchten, en je een gevoel van ongekende vrijheid geven. Zekerheid heb je niet dat je nieuw en beter werk zult vinden. Wel een hele grote kans.

“je bent nooit te oud om te leren…”, is ook hier zeker van toepassing. Vooral als je er met meer dan 100% achter staat. Als alles in je gericht is op het vinden van ander en veel leuker werk, komen de dingen en mensen naar je toe. Ook een gerichte opleiding zal dan meer een feestje zijn, dan een opdracht.

En je omgeving…

De onzekerheid, en dat het niet altijd makkelijk is, kan voor je omgeving beangstigend zijn. Zij zullen er ook wat van vinden, maar laat het niet bepalend zijn. Veel mensen die veranderd zijn van werk verdienen een stuk minder dan voorheen. Maar dat kan ze niet zoveel schelen. Wat je er voor terugkrijgt is veel belangrijker. Fluitend naar je werk zonder files, meer plezier in wat je doet, kwaliteiten kunnen gebruiken, waardering, voldoening en een veel leuker leven.

Dus kom uit je comfort zone en start je nieuwe loopbaan!

Hoe pak je dat aan?

Varea kan je helpen met coaching, advies en begeleiding gedurende jouw route naar ander werk en een ander leven. Als je nog niet weet wát je wil gaan doen, kunnen we je met persoonlijkheidstests, kwaliteitentests en wellicht beroepskeuzetests veel inzicht geven in je drijfveren. Daar hebben we dagelijks mee te maken, en veel ervaring in.

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea