Menu ↓

Laat de arbeidsmarkt
ook voor jou werken.

De arbeidsmarkt

Naast een doel is het goed om ook realistisch te zijn op de arbeidsmarkt. Als het werk wat je wilt niet beschikbaar is, zul je keuzes moeten maken. Het heeft geen zin te zoeken naar werk wat er niet is.

Verborgen vacatures

Er zijn veel meer vacatures dan die je op het internet of in de krant tegenkomt. Die zijn er wel, maar zijn alleen intern bij bedrijven bekend. De omvang van deze verborgen arbeidsmarkt is niet bekend. Wel weten we dat ie groter is dan de zichtbare arbeidsmarkt. Dus ga niet wachten op mooie vacatures, maar ga geschikte werkgevers zoeken.

Een moderne kijk

Ieder verhaal is weer anders, maar de vraag blijft hetzelfde “Hoe kom ik aan een andere baan?”. Het antwoord daarop is simpel. Door anders te doen!

De huidige arbeidsmarkt verwacht dat je met andere middelen, nieuwe visies, andere competenties en een frisse kijk komt. Uitstraling en motivatie zeggen vaak meer dan mooie opleidingen. Social media en internet hebben tegenwoordig een veel grotere rol dan je zou verwachten. Een brief is niet meer het belangrijkste middel om in contact met een werkgever te komen.

Werkgevers

Tegenwoordig kunnen werkgevers je veel makkelijker vinden dan vroeger. Overal laat je sporen na. Zorg er dus voor dat wat je op internet of social media zet, interessant is voor werkgevers. Hoe je dat doet, leggen we je in het traject uit. Richt je niet op één manier van solliciteren, maar spreid je kansen.

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea