Menu ↓

De loop van je werk en leven.

Loopbaanadvies → Werk aan je baan! → CV maken

CV maken

Wat is een CV?
CV is een afkorting van Curriculum Vitae. Vrij vertaald vanuit het Latijn: 'de loop van het leven'. Traditioneel bevat een CV een overzicht van persoonsgegevens, opleiding, werkervaring, kwaliteiten en interesses. Het doel van een CV is in de eerste plaats jouw kwaliteiten bij een mogelijke werkgever te presenteren.

De werkgever kijkt, vaak vluchtig, naar jouw CV om in te schatten of je feitelijk geschikt bent voor de baan. Het CV is dus eigenlijk jouw visitekaartje, jouw reklamefolder en binnenkomer bij een werkgever. Het is dus niet alleen belangrijk dat jouw CV er perfect uit komt te zien, maar ook dat ie resultaat oplevert.

Het schrijven van een goed CV is maatwerk. Je wilt met het CV en de brief de belangstelling van de werkgever wekken. Dat lukt alleen als het CV er goed verzorgd uitziet, alle relevante informatie geeft en goed aansluit bij de specifieke functie-eisen van de werkgever. Dat betekent dat een functiegericht CV nooit een standaarddocument mag worden.

CV maken
Download het bestand: CV format met handleiding om een goede basis-CV te maken. Als je volgens jou een goede CV hebt gemaakt, kun je deze laten checken door een professional. Zo ben je er zeker van dat jouw CV er goed uitziet. Daarmee maak je meer kans op een baan.

Informatie
Om alle ins en out van de CV te leren kennen, kun je ook informatie opvragen over de workshops van Varea.

 

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea