Menu ↓

Ontwikkel jezelf in het werk,
voor behoud van je baan.

Loopbaanadvies → Ontwikkeladvies 45+

Ontwikkeladvies 45+ voor werknemers

Denkt u wel eens terug aan hoe het werk 10 - 15 jaar geleden was?
Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter?
Ach, het was anders!

Vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kunt u uw huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kunt u werken leuk houden? Zou u misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet u dan nemen?

Het Ontwikkeladvies voor 45+’ers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Is het Ontwikkeladvies iets voor u?

Bent u 45 jaar of ouder en werkzaam in een van de deelnemende beroepsgroepen? Dan kunt u gebruik maken van het Ontwikkeladvies. U krijgt dan kosteloos* persoonlijk en op maat gemaakt advies van onze loopbaanadviseur. Tijdens een aantal gesprekken van in totaal minimaal vier uur, zullen uw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan.

Na het volgen van het Ontwikkeltraject zult u een bruikbaar Ontwikkelplan hebben opgesteld dat u meer zicht geeft over wat de toekomst voor u brengt. U zult een beter beeld hebben van wat u wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat u prettig werkend uw AOW-leeftijd kan bereiken. Voor advies kunt u uiteraard ook altijd terecht bij uw huidige werkgever, vakbond of andere organisaties.

Maak werk van uw baan! ...bij Varea.

Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis, en in een veilige omgeving. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen u en de loopbaanadviseur. Uw werkgever wordt dus niet geïnformeerd over uw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. U mag zelf weten of u dit later met uw leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet u doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

U hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat u zelf contact zoekt Varea. Die wil en mag u een Ontwikkeladvies geven. De aanvraag van de subsidie wordt door Varea gedaan.

Deelnemende beroepsgroepen

Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor 45plussers die gemiddeld minimaal twaalf uur per week werkzaam zijn in een van de volgende beroepsgroepen en niet werkzaam in sector Zorg&Welzijn of sector Rijk:

  • secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten;
  • cateringmedewerkers;
  • verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel;
  • gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken;
  • buitengewoon opsporingsambtenaren, bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, toezichthouders en handhavers;
  • schoonmakers;
  • werkenden in het primair onderwijs;
  • werkenden in het middelbaar beroepsonderwijs en
  • ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel ten behoeve van de ambulancedienst.

Als u al werkloos bent, uw werk wegens ziekte niet meer kan doen of al een ontslag/reorganisatie regeling voor u van kracht is, kunt u niet deelnemen.

 

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea