Menu ↓

Ontdek dat je meer kwaliteiten hebt
dan je wellicht denkt.

Loopbaanadvies → Werk aan je baan! → Jouw kwaliteiten

Jouw kwaliteiten

Vooral bij het solliciteren is het nodig om een goed inzicht te hebben in je kwaliteiten. Daarmee kun je een werkgever overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat bent voor een functie. Daarom worden ze niet alleen in je CV genoemd, maar ook in je sollicitatiebrief en natuurlijk komen ze ook in het sollicitatiegesprek ter sprake. Vaak worden de vereiste kwaliteiten (functie-eisen) in de vacature genoemd. Hier moet je dus zoveel mogelijk aan voldoen om een goede kans te maken.

Daarmee is een goed inzicht in je eigen kwaliteiten de basis van het solliciteren. Als je niet weet wat je te bieden hebt, zul je een werkgever nooit kunnen overtuigen.

Meestal staan we niet stil bij onze kwaliteiten, en vinden we het vaak een beetje opschepperig of jezelf ophemelen als we onze kwaliteiten noemen. Van nature zijn we een beetje bescheiden. Dat is een goede eigenschap, alleen bij het solliciteren werkt het vaak tegen ons.

Ken je eigen kwaliteiten
Juist bij het solliciteren wordt van ons verlangd dat we een goed en compleet overzicht kunnen geven van onze kwaliteiten voor een bepaalde functie. Anders kan een werkgever je niet goed beoordelen. We moeten ons als het ware een beetje verkopen. Zelfmarketing heet dat.

Om je inzicht in jouw kwaliteiten te vergroten hebben we verschillende lijsten gemaakt, die je voor jezelf kan invullen en samenstellen. Vervolgens ga je alles wat je over jezelf hebt aangekruist op een aparte lijst zetten; jouw kwaliteitenlijst. Dit heb jij werkgevers te bieden.

Download de lijsten met: Jouw kwaliteiten, en ontdek dat je eigenlijk werkgevers nog heel veel te bieden hebt. Vul de lijsten zo eerlijk mogelijk in. Niet wat je graag zou willen, maar hoe je echt bent. Soms kunnen anderen je daarbij helpen.

 

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea