Menu ↓

Vraag en aanbod zijn belangrijk.

Loopbaanadvies → Werk aan je baan! → De arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt

Eigenlijk bestaat de arbeidsmarkt uit twee soorten markten:

De werkgeversmarkt
Werkgevers bieden hun banen aan door middel van vacatures en geven daarbij een indruk van het werk, de organisatie, de mensen die er werken, hun visie en/of doelstellingen, arbeidsvoorwaarden en functie–eisen.

De werkzoekendenmarkt
Werkzoekenden bieden zichzelf aan met al hun kwaliteiten, vaardigheden, opleidingen, werkervaringen, karaktereigenschappen, sterke punten voor het uitoefenen van het werk en eventueel referenties van anderen.

Vraag en aanbod zijn ook op deze markten heel belangrijk. Uit berichten in de media kan je tot de conclusie komen dat er nog heel veel werkzoekenden zijn, maar dat er ook heel veel vacatures zijn die niet opgevuld kunnen worden.

Blijkbaar staan de twee markten zover uit elkaar dat werkgevers en werkzoekenden elkaar niet meer goed kunnen vinden. Of dit nu komt omdat werkgevers té hoge eisen stellen of dat werkzoekenden geen goed inzicht hebben in hun kwaliteiten en mogelijkheden of zich niet goed presenteren, is niet goed duidelijk.

In elk geval is het goed om even stil te staan in wat een arbeidsmarkt nu eigenlijk is en wat nodig is om deze beter te laten functioneren. En dan met name voor u als werkzoekende.
Download de informatie over: De arbeidsmarkt, en ontdek wat je zelf kan doen om deze beter voor je te laten werken.

 

Veel succes!

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea