Menu ↓

De loopbaancoach begeleid je
in je werk.

De specialisten → Loopbaancoach

De loopbaancoach

Loopbaancoaching is een relatief nieuw vakgebied en onderzoek op dit gebied staat in de kinderschoenen. Maar uit de eerste onderzoeken blijkt steeds sterker dat coaching wel degelijk werkt. Het helpt bij het resultaatgericht behalen van doelen, vermindert stress en helpt bij het omgaan van moeilijke situaties op het werk.

Wat doet een loopbaancoach?

Er zijn nogal wat definities van loopbaancoaching in omloop. Maar in de kern komen ze op hetzelfde neer: een loopbaancoach is iemand die jou op professionele manier ondersteunt in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan. Hoofdzaak is dat het draait om jou als persoon en jouw persoonlijke ontwikkeling. Een goede coach helpt je dus om je ambities in je baan te bereiken. En ambitie, dat heeft een positieve insteek: je wil jezelf verbeteren, want je wil een volgende stap maken in je loopbaan.

En als het werk niet meer past?

Toch stappen veel mensen naar een coach met een ‘probleem'. Dat ‘probleem’ kan variëren van de werkdruk niet aankunnen en geen grenzen kunnen stellen tot het continu in de clinch liggen met de manager. Een goede coach helpt je zo’n probleem te vertalen naar een leerdoel. Als je het idee hebt dat het werk niet meer bij je past, kun je beter praten met een re-integratie- of beroepskeuze-adviseur.

 

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea