Menu ↓

Actuele informatie van Varea.

Actueel

Outplacement kan kosten besparen en getuigen van goed werkgeverschap

vrijdag 10 april 2015 om 15:36

In tijden van economische malaise komt het vaak voor: bedrijven of organisaties moeten afscheid nemen van één of meerdere werknemers. Behalve dit soort bedrijfseconomische redenen kunnen ook individuele factoren de doorslag geven. Denk aan een werknemer die een carrièreswitch wil maken. Outplacement – professionele begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan – geeft de betreffende medewerker een voorsprong in zijn zoektocht naar ander werk. Maar wat is het precies, voor wie en wanneer is outplacement geschikt en waar is het eigenlijk een oplossing voor?

“De ervaring leert dat het vinden van een nieuwe werkplek met de inzet van outplacement vaak binnen zes maanden lukt.” Dit schrijft branchevereniging OVAL in een nieuwe, actuele whitepaper over outplacement. De investering in outplacement betaalt zich dan terug in de vorm van kostenreductie en een goed imago. Het goed ‘zorgen’ voor medewerkers die boventallig zijn, getuigt van goed werkgeverschap. Dit white paper is bij Varea Re-integratie te verkrijgen.

Ondernemer, werkgever
De vraag is hoe u dit als ondernemer vorm geeft. Met het white paper 'outplacement' wordt u duidelijk:

  • wat de mogelijkheden zijn
  • wat een outplacementtraject kan opleveren
  • of outplacement past bij uw situatie

Waar hebben we het over?
Outplacement, loopbaanbegeleiding en van-werk-naar-werk-begeleiding worden regelmatig in één adem genoemd. Ze lijken sterk op elkaar, maar er zijn ook verschillen. De termen outplacement en van-werk-naar-werk-begeleiding worden vaak door elkaar gebruikt, omdat in de dienstverlening en in het einddoel vrijwel geen verschil zit.

  • Outplacement omvat het geheel van diensten aan werkgevers met het doel één of meerdere van hun werknemers te begeleiden bij het vinden van een nieuwe passende werkkring of andere bestemming, zoals het oprichten van een eigen bedrijf. Tegenwoordig krijgt de vertrekkende medewerker vaak de ruimte om zelf zijn eigen outplacementbureau uit te zoeken en zelf te bepalen welke vorm van begeleiding hem het best helpt om zo snel mogelijk weer passend werk te vinden.    
  • Van-werk-naar-werk-begeleiding is het begeleiden van een huidige werknemer naar nieuw werk zonder dat er een periode zonder werk (eventueel in de WW) tussen de ene en de andere baan zit.    
  • Loopbaanbegeleiding is het coachen van werknemers met als doel het voorkomen van uitval, het achterhalen van de loopbaanwensen of het ondersteunen bij de realisering daarvan.

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea