Menu ↓

Actuele informatie van Varea.

Actueel

Boek: 50+ met perspectief, biedt werkzoekende betere kans op succes

dinsdag 21 april 2015 om 09:36

Hij of zij is 52, 57 of 61 en wordt ontslagen. Het uitzicht op een nieuwe baan is niet echt florissant. Te oud, te weinig papieren, misschien te duur. Somberheid is troef. De realiteit is (gelukkig) soms minder zwart. Natuurlijk, ook veel oudere werknemers raken hun baan kwijt. Toch komen ook nogal wat mensen voorbij de “kritische” leeftijd van 50 jaar opnieuw aan de slag. Een leuke job, een zinvolle dagbesteding.

“Veel denken dat hun kansen op de arbeidsmarkt verkeken zijn als ze hun baan verliezen. De reden die ze geven: we zijn te oud of te duur.” Somberheid troef waardoor veel van hen bij de pakken neer gaan zitten.

Leren van de ervaringen van lotgenoten.

Getriggerd door die algemene negatieve gedachte en de werkelijkheid die het tegendeel bewijst, besloot Adri van der Kemp, directeur van BHP Groep Nijmegen-Arnhem, een boek te schrijven vol suggesties en praktische tips, bedoeld voor mensen die willen leren van de ervaringen van lotgenoten.
“Samen met een journalist heb ik veertien mensen geïnterviewd die in staat waren om na hun ontslag een positieve wending aan hun leven te geven. Sommigen van hen in de vorm van een nieuwe baan, anderen bijvoorbeeld door het opstarten van een eigen bedrijfje.”

Zo kansrijk mogelijk maken.

Deze ervaringen zijn vervolgens in een bredere, meer sociologische en psychologische context geplaatst. Wat gebeurt er met (oudere) mensen die werkloos raken? Hoe kunnen ze vermijden weg te zakken in een moeras van negativisme en apathie? Hoe maken zij zich in de zoektocht naar een nieuwe baan zo kansrijk mogelijk?

Tijden zijn veranderd, het solliciteren ook.

“Achteraf had ik eigenlijk spijt van de titel, want ook jongeren kunnen voor hun gevoel in een uitzichtloze situatie belanden als ze hun werk kwijtraken. Zij weten echter beter de weg op de huidige arbeidsmarkt dan de 50-plussers. Solliciteren gaat immers niet meer zoals vroeger; tijden zijn veranderd en het sollicitatieproces dus ook.”

Handvatten om positief verder te gaan.

“Met mijn boek hoop ik dan ook die oudere generatie een aantal handvatten te bieden om positief verder te gaan. Kijk eens op een andere manier naar jezelf, is een van de belangrijkste tips.
Werk komt niet zomaar op je af, je moet er wat voor over hebben en soms hoort daarbij dat je je eigen instelling moet veranderen. Je moet bovendien kansen willen en durven grijpen en nieuwe mogelijkheden leren zien. Wacht niet tot er iets op je afkomt, maar onderneem zelf actie en dan zul je zien dat er nog heel wat positiefs op je pad kan komen!”

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2021 Varea