Menu ↓

Actuele informatie van Varea.

Actueel

Varea geeft gratis reïntegratie-trajecten

dinsdag 29 december 2015 om 12:34

Varea Reïntegratie in Hoorn gaat zich in 2016 actief inzetten om de vele werkzoekenden, die graag aan de slag willen, te helpen met een gratis maatwerk-traject naar werk. Met een individuele en persoonlijke begeleiding.

Gratis werken? Ja, graag.

woensdag 09 december 2015 om 11:14

Mensen hebben een financieel inkomen nodig om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De meeste mensen werken daarvoor, zoals dat ons is aangeleerd. Dat is het huidige paradigma dat lang stand heeft gehouden sinds de industriële revolutie. “Voor werk moet je betaald krijgen”. Maar dat is nou net de gedachte dat er voor zorgt dat er veel ‘werkloosheid’ is, mensen gedwongen thuis moeten zitten en de ontwikkeling van talent tegenhoudt.

Boek: 50+ met perspectief, biedt werkzoekende betere kans op succes

dinsdag 21 april 2015 om 09:36

Hij of zij is 52, 57 of 61 en wordt ontslagen. Het uitzicht op een nieuwe baan is niet echt florissant. Te oud, te weinig papieren, misschien te duur. Somberheid is troef. De realiteit is (gelukkig) soms minder zwart. Natuurlijk, ook veel oudere werknemers raken hun baan kwijt. Toch komen ook nogal wat mensen voorbij de “kritische” leeftijd van 50 jaar opnieuw aan de slag. Een leuke job, een zinvolle dagbesteding.

Outplacement kan kosten besparen en getuigen van goed werkgeverschap

vrijdag 10 april 2015 om 15:36

In tijden van economische malaise komt het vaak voor: bedrijven of organisaties moeten afscheid nemen van één of meerdere werknemers. Behalve dit soort bedrijfseconomische redenen kunnen ook individuele factoren de doorslag geven. Denk aan een werknemer die een carrièreswitch wil maken. Outplacement – professionele begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan – geeft de betreffende medewerker een voorsprong in zijn zoektocht naar ander werk. Maar wat is het precies, voor wie en wanneer is outplacement geschikt en waar is het eigenlijk een oplossing voor?

50-plussers zonder werk: van slachtoffer naar werkondernemer!

vrijdag 10 april 2015 om 14:56

Ik zit achter mijn bureau, kijk naar buiten en denk na over de inhoud van de column die ik ga schrijven. Veel collega’s van mij, die als (interim) professional hun emplooi proberen te vinden op een moeilijke arbeidsmarkt, zitten ook thuis en de ‘ouderen’ onder hen hoogstwaarschijnlijk achter de geraniums. Ze tellen niet meer mee en bezwijken onder de negatieve beeldvorming die je tegenkomt in de vakbladen en op het internet. Soms  lijkt het wel of er een pil van Drion voor werkzoekenden van 50+ moet komen, want er wordt ons van alle kanten een ongelofelijke bak ellende aangepraat …

Column door Goede Gast Cees Harmsen

Partners goed werken

Voorwaarden 0229-273953 06-10671053 info@varea.nl © 2022 Varea